Nyheter

Ett misstänkt farligt föremål har hittats utanför Israels ambassad.

Enligt uppgifter från Aftonbladet var det en skarp handgranat som kastats över ambassadens staket. Nationella bombskyddet förstörde föremålet vid 15-tiden efter att samtalet till polisen hade kommit in vid 13.10. Personal på ambassaden gjorde upptäckten och larmade polisen.

Enligt Aftonbladet bedömdes handgranaten vara skarpladdad, och polisen spärrade av ett stort område runt föremålet på 100 meter. Rebecca Landberg, presstalesperson vid polisen, beskrev insatsen som i ett väldigt tidigt skede.

Israels ambassadör i Sverige, Ziv Nevo Kulman, kommenterade händelsen på följande sätt: ”I dag utsattes vi för ett attackförsök mot Israels ambassad i Stockholm och dess anställda. Vi tackar de svenska myndigheterna för deras snabba agerande. Vi kommer inte att skrämmas av terror.”

Läs också

-
-