Notiser

Polisen har fått in larm om en större explosion i centrala Enköping.

Larmet inkom till polisen kom vid 13.45 på lördagen.

– Det var personer som hade hört en smäll och sett en brinnande bil i Enköping, säger Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson RLC Mitt.

Enligt Tobias Ahlén Svalbro har flera patruller precis kommit till platsen och undersöker läget. En polishelikopter cirkulerar även i luften, rapporterar Aftonbladet. Det ska vara en explosion och en brinnande bil. Området är avspärrat, säger Tobias Ahlén Svalbro.

– En person är brännskadad, säger Göran Norman, ledningsoperatör vid Räddningscentral mitt.
Enligt polisens presstalesperson arbetar nu räddningstjänsten med att förhindra spridning av branden. Räddningstjänsten rapporterar om att det har det brunnit en tub med acetylengas i bilen. Acetylengas används bland annat vid svetsning.