Nyheter

Första larmet till räddningstjänst kom ca kl. 22:00. Efter det fortsatte larmen om bilbränder att komma under natten.

Den första larmet om en bilbrand var på Södergatsviadukten på måndagskvällen. Strax innan midnatt brann det igen på Kristinegatan där tre bilar skadades. Under natten så kom det larm om bilbränder på Grenadjärgatan och Wieselgrensgatan

Enligt räddningstjänsten så har det brunnit på fyra olika platser i Helsingborg och polisens presstjänst säger att flera bilar skadades. En bil totalförstördes enligt polisen. Polisen misstänker att samtliga bränder varit anlagda och har inlett flera förundersökningar gällande skadegörelse genom brand. Minst 6 bilar har brunnit.

– Vi har inga tecken på att det skulle vara naturliga brandorsaker”, enligt polisen presstalesperson Katarina Rusin – som säger att polisen kommer att utreda om det finns kopplingar mellan bränderna.

– Vi utreder så klart på om det här kan hänga ihop. Det är fyra brandtillfällen under natten i samma stad, säger Katarina Rusin till SVT.

Ingen person är gripen eller misstänkt och polisen vädjar till allmänheten att lämna tips till polisen, om man har sett eller hört något.

Les også

-
-
-
-
-