Notiser

Insikt24 kan nu avslöja att Greta Thunbergs favoritgangster 1. Cuz greps i lördags i Göteborg. 1. Cuz, som egentligen heter Abas Abdikarim Bakar greps för narkotikabrott i samband med musikfestivalen Way Out West. 1Cuz är känd för sitt samröre med gängkriminella och med klimataktivisten Greta Thunberg.

Det var på lördagskvällen som Göteborgspolisen fattade misstanke mot den kände artisten Abas Abdikarim Bakar som har artistnamnet 1. Cuz och visiterade honom. Enligt insikt24 så fann då polisen narkotika  på honom och beslutade sig därför för att genomsöka hans fordon. I fordonet påträffades mer narkotika, bland annat kokain. Ett antal personer i musikbranschen som satt i bilen är därför också misstänkta för narkotikabrott, rapporterar insikt24.

1 Cuz är sedan tidigare dömd för ringa narkotikabrott vid tre tillfällen och för synnerligen grovt vapenbrottHans musikkarriär inom gangsterrap tog fart efter att lämnat fängelset. Texterna handlar om skjutningar, våld och droger. I hans umgänge ingår förutom gängkriminella även klimataktivisten Greta Thunberg. Han är också en återkommande gäst i olika public service-kanaler.