Nyheter

Greta Thunberg ställs inför rätta för ohörsamhet mot ordningsmakten efter en olaglig klimataktionen i Malmö tidigare i år. Tillsammans med andra klimataktivister blockerade de bilar från att köra i hamnen, och hon vägrade enligt åtalet lämna platsen när polisen beordrade det.

Thunberg skrev om aktionen på sitt Instagramkonto

”Vi valde att inte vara passiva åskådare, utan att i stället hindra fossilbränslets infrastruktur. Vi tar tillbaka framtiden”, skrev Thunberg i inlägget.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Greta Thunberg (@gretathunberg)

Polisen har tidigare sagt att när de anlände till platsen så lät de aktivisterna framföra sitt budskap. Efter en tid ansåg polisen att aktivisterna fått sin sak sagt och uppmanade då aktivisterna att lämna området. Aktivisterna motsatte sig det polisen sa och vägrade att lämna. Polisen fick då lyfta bort aktivisterna från platsen.

Greta Thunberg kommer att kallas till förhandling i Malmö tingsrätt som preliminärt är planerad till 28 juli.