Nyheter

Tiotusentals klimataktivister och vänsterextremister demonstrerade mot planerna på att öppna en brunkolsgruvan som tyska Lützerath. Polis och demonstranter drabbade samman och nu säger tysk polis att över 70 poliser skadats, rapporterar ZDF.
På plats vid demonstrationen var bland annat den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, som med sin närvaro visade stöd för stenkastning mot polisen.

I onsdags, i förra veckan beslutade tyska myndigheter att området skulle evakueras. Polis och vänsterextremister har i samband med detta drabbat samman och ett 70-tal poliser ska ha skadats.

På söndagen dök klimataktivisten Greta Thunberg upp och påbörjade en manifestation. Polisen bad extremisterna att lämnade området men de vägrade att lyda polisens order att lämna platsen.

Tyska Bild har publicerat bilder som visar hur den 20-åriga svenska klimatprofeten bärs bort från platsen av poliser.Bilderna visar hur en skrattande Greta sitter på marken mellan två kravallutrustade poliser, som sedan tag i henne varpå hon blir bortburen.

Faksimil: Daily Mail Twitter.