Nyheter

En pappa sköts igår till döds i går framför ögonen på sin son. Enligt uppgifter till flera medier ska pappan ha sagt ifrån mot ett gäng vid en gångtunnel. Det resulterade i att han sköts i huvudet och dog.
insats i Skärholmen.

Det var strax efter 18-tiden på onsdagen som polisen larmades till Skärholmen där man fann en skottskadad man i 40-årsåldern. Enligt uppgifter var det mannens son som larmade polisen. Senare på onsdagskvällen så gick polisen ut med information att mannen avlidit av sina skador.

Enligt polisen så ska mannen inte vara kriminellt belastad och han tillhör inget gäng. Den 40-årige mannen ska på något vis ha tillrättavisat en grupp individer vid en gångtunneln, enligt uppgifter från Aftonbladets. Gänget ska ha varit hotfulla och de hamnade i någon form av dispyt med mannen. Bråket slutade med att mannen sköts. Enligt uppgifter så sköts mannen i huvudet och flera män lämnade sedan platsen på elscootrar.

– Vi jobbar för fullt med den här mordutredningen och ger man för mycket detaljer i det här skedet så riskerar man att förstöra för förundersökningen, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson i region Stockholm.

Den tekniska undersökningen på plats har avslutats, men man fortsätter utredningsarbetet genom att knacka dörr. Polisen kommer att vara på plats i området under dagen, för att samla in vittnesuppgifter men också som en trygghetsskapande åtgärd.
Ingen är ännu gripen, och det finns i dagsläget ingen misstänkt.

Gårdagens skjutning är den senaste av flera på kort tid i stadsdelen Skärholmen.
Den 1 mars sköts en man i 20-årsåldern till döds i ett bostadsområde, också vid 18-tiden på kvällen. Den 13 mars skottskadades en man i 25-årsåldern, just intill en förskola som fick inrymma barnen och personalen.