Nyheter

Två unga män personer har gripits för inblandning i mordet på 39-årige Mikael Janick i Skärholmen i onsdags.

”Två personer har gripits av polisen och anhållits av åklagare för inblandning i mordet. Då utredningen befinner sig i ett känsligt läge lämnar polisen inga övriga uppgifter”, skriver Polisen på sin hemsida.

Enligt uppgifter i Expressen är brottsrubriceringen grovt skyddande av brottsling.

Mikael Janick sköts till döds på vid en gångtunnel i Skärholmen, när han var på väg till simhallen med sin tolvårige son. Janick ska enligt uppgift ha konfronterat ett ungdomsgäng, vilket ledde till att han sköts i huvudet och avled framför ögonen på sonen.

Polisen har initierat ett antal trygghetsinsatser i och kring Skärholmen, och uppger att man nu arbetar intensivt med informationsinhämtning och analys av hittills insamlat material för att kunna gripa och lagföra de skyldiga. Med hänsyn till den pågående utredningen vill polisen inte gå in på mer detaljerad information.

– Just nu pågår ett omfattande arbete där lokalpolisområdena i hela landet reviderar sina lägesbilder och kartlägger personer som är kriminella eller som riskera att hamna i kriminella miljöer – och gör åtgärder mot dem och olika grupperingar. Vi kan inte bevaka alla personer och platser samtidigt, de är för många, men vi försöker vara på alla platser som vi kan. Vi jobbar brett för att lagföra personer och i det arbetet fokuserar vi på att inkapacitera personer genom att gå på all typ av brottslighet som kan var aktuell i ett fall, säger Catrine Kimerius, chef i polisområde Stockholm syd i pressmeddelandet.