Nyheter

Mehdi ”Dumle” Sachits sköts ihjäl på juldagen. När polisen gjorde en husrannsakan i hans bostad efter mordet på honom fann polisen hundratusentals kronor i kontanter och guldvaror värda miljonbelopp. Enligt  uppgifter till media ska det ha handlat om dyra märkesklockor och guldsmycken. Mehdi ”Dumle” Sachit hyllades tidigare i år med ett hyllningsreportage kring sitt liv som gangster.

Enligt Expressen så hade Mehdi ”Dumle” Sachits till kronofogden på över 700.000 kronor. En del av skulderna handlar om skadestånd till brottsoffer.

Mehdi ”Dumle” Sachits var medlem i det kriminella gänget Dödspatrullen och misstänktes för att ha lurat rapparen Nils ”Einár” Grönberg till platsen där denne mördades för knappt ett år sedan.

Efter fyndet så har man upprättat en anmälan om penningtvätt ska ha upprättats och den misstänkte är den mördade Mehdi Sachit.

Enligt polisen var Sachit tongivande i området.

– Den här mannen har varit känd i området och även för oss. Vilka konsekvenser den här dödsskjutningen har för området återstår att se, säger Järvas tillförordnade lokalpolisområdeschef Anders Djurestad till Aftonbladet.

Polisens utredning fortsätter och närvaron i området är förstärkt den närmaste tiden.

Det finns ännu  inte någon misstänkt för dödsskjutningen och ingen har gripits.  Polisen kommer att fortsätta med sin dörrknackning och granskning av videomaterial från området.

– Man gör en hel del utredningsåtgärder. Det är förhör med olika personer för att kartlägga målsäganden. Det är dörrknackningsförhör och förhör med andra personer som kan ha information av av intresse, säger kammaråklagare Alexandra Bittner.

Dödsskjutningen var den 62:a i Sverige i år .