Nyheter

Det var vid 18:40 tiden som polisen fick larm om skottlossning i Vällingby centrum. 1 man i 20-årsåldern är avliden och tre är skadade. Anhöriga är underrättade.

Skotten sköts utanför en McDonalds-restaurang i Vällingby Centrum. Flera medier rapporterar om skotthåll i restaurangens fönster. Expressen uppger att en gängkriminell ska ha varit måltavla för dådet. Detta är inte bekräftat av polisen.

Polisen har satt upp vägspärrar vid nästan alla utfarter till Stockholm. Flera polisbilar och ambulanser är på plats i Vällingby. Området genomsöks nu med hjälp av polishundar och helikopter. Flera personer har hämtats in av polisen till förhör.

– Vi har ganska många typer av resurser på plats och kontrollerar fordon och personer, kartlägger händelseförloppet och letar gärningsman eller gärningsmän, säger Helan Boström Thomas, presstalesperson hos polisen.

Enligt uppgifterna ska gärningsmännen ha skjutit fyrverkerier för att skapa förvirring i samband med dådet.
Kvällens skjutning är den 63:e dödsskjutningen i Sverige i år.