Nyheter

En kraftig explosion inträffade på Södermalm i centrala Stockholm under natten mot tisdagen. En restaurang fick entrén förstörd.  Polisen har spärrat av och skickat dit bombtekniker.

De första samtalen om en explosion kom vid 03:28. Enligt Ola Österling vid polisens regionledningscentral var det flera personer samtidigt som larmade.

Explosionen inträffade i entrén till en restaurang vid Greta Garbos torg, i närheten av Nytorget.

– Det är skador på entrén till restaurangen och även en våning upp på fasad och fönster. Det finns även skador invändigt, men inte speciellt omfattande, säger Ola Österling.

En förundersökning  om allmänfarlig ödeläggelse har inletts och det är ett stort antal patruller på plats. Bombtekniker från Nationella bombskyddet kom fram till flerfamiljshuset vid 04.30-tiden.

– Vi förutsätter i nuläget att restaurangen var måltavla. Det finns vittnesuppgifter som vi sätter i samband med explosionen, säger Ola Österling.

Polisen utreder om explosionen har någon koppling till andra våldsdåd som skett i Stockholm den senaste tiden.

– Vi kommer naturligtvis se över det. Vi får förutsätta att det har någon form av bäring på det som har hänt, men det är för tidigt att uttala sig om det, fortsätter han.

Det finns inga uppgifter om personskador.