Nyheter

Under onsdagsmorgonen kring 04:30 som polisen fick larm om en explosion i Kista. Enligt polisen rör det sig om en sprängladdning som placerats invid en port till en företagsfastighet.

– Vi larmades dit som en del av ett räddningsuppdrag, med uppgift att rädda liv, men det avslutades snabbt. Ingen person kom till skada, berättar Ola Österling, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Enligt Österling hade en sprängladdning placerat utanför entrén till ett företag. Enligt Österling finns det inga privata hyresgäster i fastigheten.

Entrén till byggnaden har fått massiva skador. Enligt Ola Österling är det en av de kraftigaste sprängningarna hittills i Stockholm. Bombtekniker är på plats i den avspärrade brottsplatsen.

Polisen har inlett en brottsutredning om allmänfarlig ödeläggelse. På tisdagen detonerade en sprängladdning vid restaurang Faros, bakom Nytorget på Södermalm.

– Vi kommer naturligtvis se över om det finns kopplingar mellan de olika brott som skett i närtid här, säger Ola Österling.