Nyheter

Vid 17-tiden på söndagen fick polisen larm om att det utbrutit ett storskaligt slagsmål på Friends arena, i samband med derbyt mellan AIK och Hammarby.

På två olika platser i arenan har det utbrutit våldsamma upplopp. Supportrar har begett sig från sin sektion till bortasektionen, startat slagsmål och kastat bengaler på varandra, säger Ola Österling, presstalesperson för polisen i Stockholm. Efter att slagsmålet upplöstes fortsatte dock upploppet, enligt polisen.

Enligt polisens händelserapport tog sig ett hundratal supportrar sig mot pendeltåget till Årstaberg och där slog supportrarna sönder bilar. Enligt polisen så har 95 supportrar har omhändertagits. Polisen har nu upprättat två fall av våldsamt upplopp och skadegörelse.

Polisen hoppas att kunna identifiera förövarna med hjälp av kamerövervakning.

Vi hoppas nu kunna identifiera de som varit del av båda dessa upplopp med hjälp av kameraövervakning Det är även flera som gripits i ärendet, men hur många kan jag inte uttala mig om nu, säger Ola Österling.

De omhändertagna personerna avlägsnandes av polisen till olika platser i bussar.