Nyheter

Det var kring 06.13 på torsdagsmorgonen som SOS Alarm fick in flera larm om en explosion i ett flerfamiljshus i Farsta strand.

Enligt polisen är det splitterskador i trapphuset och en intensiv polisinsats pågår i jakt på gärningsmän. Man har bland annat kallat in sökhundar och polisen knackar dörr i området.

– Det är något som har detonerat, men det är oklart vad. Vi har gjort en stor avspärrning i området och vill att boende på den avspärrade adressen håller sig inne för att vi ska kunna säkra spår, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen.

I dagsläget finns det inga misstänkta och polisen utreder om nattens explosion är kopplad till tidigare våldsdåd som skett.

– Vi kommer att kartlägga vilka som bor här och vad motivet kan vara. Vi har flera stora utredningar igång sedan tidigare för att analysera och ta reda på mer, och kopplingar till tidigare dåd, berättar Carina Skagerlind.

Morgonens detonation är den åttonde inom loppet av några veckor. Polisen har redan aviserat om att 2023 kommer att ett hektiskt år och poliskällor har berättat att de tror att 2023 kommer att slå alla tidigare rekord kring skjutningar och bombdåd.

Våldsvågen – Skjutningar och bombdåd

 25 december – dödsskjutning Rinkeby

 27 december – explosion i Enskedalen

 28 december – skottlossning mot lägenhet i Gubbängen

 28 december – explosion i Farsta

 31 december – explosion Rågsved

 31 december – dödsskjutning Vällingby

 2 januari – explosion Grimsta

 2 januari – explosion Bagarmossen

 4 januari – dödsskjutning Jordbro

 5 januari – explosion Farsta

Hos Inchart.se kan du följa skjutningar och sprängningar i Sverige.