Nyheter

Det har varit oroligt i Borås under kvällen. Polisen har hanterat tre olika knivattacker. Vid en av attackerna sköts en gärningsman av polisen. Polisen beskriver det som ett ”ansträngt läge”.

På måndagskvällen har polisen larmats ut om tre olika knivattacker i Borås.

Det första larmet kom till polisen vid ca 19.30-tiden. En ambulans hade skickats ut för att ta hand om patient. På plats fann man en hotfull man som var knivbeväpnad och utåtagerande mot ambulanspersonalen.

”Polis tillkallades och möttes då av en man i 30-årsåldern som verkade vara påverkad av något preparat, mannen var hotfull mot polispatrullen och talade osammanhängande. Mannen hotade polispatrullen med en kniv och en polisman tvingades avfyra sitt tjänstevapen och sköt verkanseld, mannen träffades i benet”, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen greps misstänkt för försök till mord på de ingripande poliserna och försök till grov misshandel mot ambulanspersonalen.

Ungefär vid sammatidpunktkom en man i 30-årsåldern till Södra Älvsborgssjukhus med stickskador i benet. Polis arbetar med tesen att mannen utsatts för en grov misshandel.

Två timmar senare, vid 21.10-tiden larmades polisen återigen, om en tredje knivattack i Borås.

På platsen anträffades en man i 20-årsåldern som hade stickskador i en arm och i ett ben. Mannen är enligt polisen allvarligt skadad och är förd till sjukhus med ambulans

Det är i nuläget oklart om de två senare brotten hänger ihop, enligt Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

– Jag vet inte om det handlar om en uppgörelse eller helt separata händelser. Det får vi titta på, säger han.

– Vi arbetar med flera grova våldsbrott och det är ett ansträngt läge.