Kommentarer

Det är nog fortfarande många som uppfattar de fascistiska regimerna – Mussolinis i Italien och Hitlers i Tyskland – som i första hand totalitära diktaturer, men glömmer att båda regimerna åtnjöt ett brett folkligt stöd. Så sent som efter det misslyckade mordförsöket på Hitler den 20 juli 1944 strömmade glädjemeddelanden in från vanliga tyskar som andades ut över att Ledaren hade överlevt.

Folkligt stöd för regimen berodde inte på att tyskarna var okunniga om de grymheter som tyska trupper begick i Polen, Ukraina och Ryssland, för soldaterna skrev hem om vad de hade gjort eller bevittnat. Och vilken tysk som helst som ville veta om dödslägren kunde lätt få information.

Nazistregimen var helt enkelt populär nästan till slutet eftersom tyskarna föredrog den. Som den tyske sociologen Erich Fromm beskrev i sin bok ”Flykten från friheten” orkade de inte leva i ett fritt och demokratiskt samhälle, utan överlåter hellre alla beslut till en karismatisk ledare.

De amerikanska fascisterna har ingen ledare att se upp till. President Biden kan inte säga två ord utan att slarva, och han har mycket att göra med att inte snubbla över sina egna fötter. Men samma totalitära instinkter som livade den stora majoriteten av tyskarna under åren 1933-1945 har nu gripit tag i betydande delar av den amerikanska befolkningen, som inte vill veta om demokrati, yttrandefrihet eller allas rätt att tala.

En färsk opinionsundersökning från Rasmussen Reports visar att två tredjedelar av de demokratiska väljarna – hela 66 procent. – godkänner att de enskilda staterna måste kunna ta bort tidigare president Trump från valsedlarna, och 50 procent är till och med starka anhängare av ett sådant tillvägagångssätt.

Bland republikanerna var 20 procent hindra Trump från att kandidera. 41 procent kommer att göra detsamma. av väljare som ännu inte bestämt sig för vilket parti de vill rösta på.

Ser man på befolkningen som helhet går 44 procent. att ta bort Trump från valsedlarna, medan en liten majoritet på 53 procent. kommer att låta honom stanna.

Biden, vars korruption, falskhet och missbruk borde ha gått upp för alla som tittar, står mycket starkare.

Rasmussen har alltså frågat hur många republikanska väljare som vill ha Joe Bidens namn överstruket. 44 procent kommer, medan 49 procent är oeniga.

Man kan knappast undgå slutsatsen att Republikanerna är mer demokratiskt lagda än Demokraterna.

Så många som 66 procent av demokraterna helt enkelt kommer att göra det omöjligt för deras huvudmotståndare – och republikanernas presumtiva presidentkandidat – att bli vald, visar att partiet har vänt ryggen åt den demokratiska regeringsformen och kommer glatt att ta tiotals miljoner amerikaner rösträtt. från att rösta på sin föredragna kandidat. I detta sammanhang måste man komma ihåg att det inte har väckts något åtal mot Donald Trump för att ha anstiftat uppror, inte heller att han har dömts för det – eller för något annat brott.

Det psykopatiska hatet mot Trump härrör från år av hysteri i media, som har övergett alla försök till rättvisa till förmån för rollen som propagandabyråer för Demokratiska partiet och Deep State som kontrolleras av de plutokratiska monopolen och pengatankarna. Utvecklingen i USA borde inte vara förvånande, eftersom danska, norska och svenska medier agerar på exakt samma sätt.

Som John Nolte skriver i nätmediet Breitbart kunde Demokratiska partiets förkärlek för diktatoriska metoder tidigare avfärdas som ett resultat av en trött inre krets och inte ett uttryck för de demokratiska väljarnas åsikt.

Den ursäkten gäller inte längre – och det är just därför man med rätta kan kalla det demokratiska partiet fascist.