Kommentarer


Mitt i uppståndelsen kring den amerikanska regeringens nya försök att avskaffa yttrandefriheten och återuppståndelsen över Elon Musks övertagande av Twitter har det precis kommit en undersökning från The Federalist och Susquehanna Polling & Research, som måste vara nedslående läsning för det demokratiska partiet och dess media .

Det visar sig att endast 17 procent. av väljarna anser att mainstreammedia – de som danska medier skriver om – talar sanning. Däremot uppger 73 procent att de anser att media förvränger fakta för att främja en politisk agenda.

På frågan om de stöder Elon Musks övertagande av Twitter svarar 59 procent. ja och 28 procent. Nej.

Värre kan det knappast bli för Demokratiska partiet som står med ryggen mot väggen fram till mellanårsvalet den 8 november. Vad ska Biden-administrationen göra när nästan ingen tror på dess media?

När det gäller den politiska bilden säger 49 procent. av de troliga väljarna att de skulle rösta republikaner om valet hölls i dag, medan 39 procent. skulle rösta demokratiskt. I februari var maktbalansen 47-41. Kriget i Ukraina har alltså inte hjälpt det demokratiska partiets popularitet.

Stödet för Bidens mandatperiod har sjunkit till 39 procent, medan 54 procent. tar avstånd. I våras kunde han åtnjuta ett stöd på 60 procent.

När det gäller ekonomin är väljarna djupt pessimistiska. En massiv majoritet på 75 procent. förväntar sig att USA kommer att vara i recession inom de närmaste sex till tolv månaderna.

Det visar sig också att demokraternas hysteriska motstånd mot Floridas lagar för att förhindra sexindoktrinering av små barn är en förlorande sak. En massiv majoritet på 70 procent. stödjer en sådan lag. Det är 59 procent. av demokraterna.

Det är ett ständigt växande mysterium vad som får demokrater att driva på nyckelfrågor som nästan ingen vill ha. Och lika obegripligt att media fortsätter täcka över en misslyckad regering.

Man måste vara en driven konspirationsteoretiker för att få det vettigt.