Nyheter

Israeliska drönare genomförde under tisdagseftermiddagen en attack mot en av Hamas lokaler i Libanons huvudstad Beirut. Explosionen ska ha hörts i stora delar av huvudstaden och filmer av attacken sprids nu på X. Attacken kom som ett svar på den libanesiska Hizbollah-milisens attacker mot israeliska militärposteringar tidigare under tisdagen.

Enligt Reuters och flera lokala källor, bland annat Hizbollahs tv-kanal al-Manar och radio-kanalen al-Aqsa Radio, ska fyra personer ha dödats. Bland dessa fanns Hamastoppen Saleh al-Arouri, som är medlem av Hamas politbyrå. Al-Arouri är även en av grundarna till Hamas väpnade gren al-Qassam Brigades, som deltog i terroristattacken mot Israel den 7 oktober. Efter terrorangreppet delades ett inlägg på sociala medier, där al-Arouri tackade Allah för Hamas mord på 1.200 israeler.

Hizbollah-milisen har sedan krigsutbrottet upprepade gånger skjutit mot israeliska mål längs med Libanons södra gräns. Israel har ännu inte gett en officiell kommentar av attacken, men enligt Reuters betonar en av president Netanyahus rådgivare att attacken inte ska betraktas som riktad mot staten Libanon. USA utfärdade under 2023 en belöning på fem miljoner dollar för upplysningar om al-Arouri.