Nyheter

Hamas politiska ledare Ismail Haniyehs syster har de senaste dagarna lagts in på det israeliska sjukhuset Soroka Medical Center i Beersheba. Där fick hon livräddande behandling efter en för tidig förlossning.

Beduinfamilj

En tjänsteman på Soroka säger att detta är en beduinfamilj från Tel Sheva med ett blått ID-kort, det vill säga identifikationspapper som utfärdats till palestinier i östra Jerusalem och Israel.

År 2021 lades en annan nära släkting till Haniyeh in på ett israeliskt sjukhus för behandling. Den 7 oktober förra året överlevde en gravid israelisk kvinna Hamasattacken, men det gjorde inte barnet.

Ismail Haniyeh

62-årige Ismail Haniyeh bor i Doha, Qatar. Han är gift och far till 13 barn. Han har två bröder och åtta systrar, varav tre är gifta med israeliska beduiner, har israeliskt medborgarskap och bor i Tel Sheva.

Haniyeh är en av de rikaste palestinierna. Hans förmögenhet uppskattas till flera miljarder. Han har varit Hamas politiska ledare sedan maj 2017.

Israels minister för nationell säkerhet, Itamar Ben-Gvir har uttalat att Ismail Haniyehs släktingar borde utvisas från Israel.

Den senaste tiden har det kommit rapporter om meningsskiljaktigheter mellan Haniyeh och ledaren för Hamas på Gazaremsan, Yahya Sinwar, skriver Jerusalem Post.