Nyheter

Islam vinner mark i Norden, genom talespersoner i media, moskébyggen och pengar från stat och utlandet. Myndigheterna verkar inte ha några invändningar. De välkomnar islams frammarsch. Stockholm har gått med på att bygga en 3.000 kvadratmeter stor megamoské med två minareter från vilka böneutrop kommer att eka över staden.

Tillståndet beviljades 2014 och arbetet har redan påbörjats. Moskén ska enligt planerna stå klar sommaren 2025, men bara en tredjedel av pengarna har samlats in. Nu pågår insamlingar över hela Sverige.

De svenska myndigheterna verkar välkomna islamiseringen.

Moskén är kopplad till Milli Görüs, en islamistisk turkisk rörelse. Myndigheterna har ingen kontroll över vad som sker i moskén, där också barn och ungdomar kommer att undervisas.

Stockholm bidrar med 13 miljoner kronor till bygget. Den svenska staten betalar för att få ett utländskt inslag etablerat i huvudstaden. Det är en maktdemonstration och alla Sveriges muslimer kan se det.

Sverige böjer sig för islam.

Stockholms stad skriver på sin hemsida att kravet på att moskéns kupolformade bönehall skall vara vänd mot Mecka är uppfyllt. Den kommer också att ha dubbla minareter från vilka muslimska böneutrop på arabiska kommer att ljuda från högtalare och höras vida omkring.

”Moskén är inte bara en byggnad för tillbedjan och bön. Den är ett levande aktivitetscentrum för utbildning, umgänge, lek, motion och fest”, skriver Stockholms stad uppskattande. Tanken är att man inte ska behöva gå utanför den så kallade muslimska gemenskapen oavsett vad man behöver göra.

Detta är långt ifrån en källarmoské. Denna Mevlanamoské är ett bevis på islams makt i Sverige. Det ser också de människor som har flytt från länder där islam härskar. Nu har samma kultur kommit till Sverige, med myndigheternas välsignelse.

 

 

https://samnytt.se/stockholm-berikas-med-skandinaviens-storsta-moske