Nyheter

Medborgerlig Samlings granskningsgrupp har under sex månader granskat ett moskébygge i Skärholmen. De kan nu avslöja att det finns kopplingar till islamistiska terrorgrupper.

Idag höll ordförande Mikael Flink och vice ordförande Liselott Agerlid från Medborgerlig Samling en presskonferens om deras granskningsgrupps avslöjanden och vad de ser som problematiskt med att odemokratiska rörelser får finansiering via skattebetalarna.

Stockholms stad har beslutat att ge över 13 miljoner av skattebetalarnas pengar har gått till finansiering av ett moskebygge i Skärholmen. Vilket Kvartal rapporterat om. Moskén nära anknytning till den islamistiska rörelsen Milli Görüs och kopplingar till det muslimska brödraskapet. Tysk polis håller på att utreda om Milli Görüs ska terrorklassas i Tyskland. Trots dessa kopplingar till extremistiska rörelser så stöttar Stockholms stad bygget och man menar att det ”bidrar till en mångsidig stadsmiljö”.

Kvartal skriver att det står att läsa på moskéns hemsida att en majoritet av alla muslimer vill ha sharialagar.

”Den enda principen som är klar och tydlig för alla muslimer är att suveräniteten till sist tillhör Allah (må Hans Majestät vara upphöjd), så som det uttrycks i den gudomliga lagen. […] Den stora majoriteten av alla muslimer, även i de mest västerländska och moderniserade länderna, skulle vilja leva enligt Sharia och ha sin egen frihet och demokrati utifrån sin egen förståelse av dessa begrepp och ideal snarare än om hur de har förståtts i det moderna och postmoderna Västerlandet.”

Den islamistiska rörelsen bakom moskébygget har även mottagit bidrag motsvarande 1 659 000 kronor från Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) och 1 188 000 kronor från Skolverket.

Moskén kommer att bestå av tre våningar, en inomhusyta på 2 500 kvadratmeter och två 63 meter höga minareter.

Alla svenska medier var inbjuda men ingen från mainstream-media fanns på plats.