Ur flödet/i korthet

Enligt redaktör Joel Pollak på Breitbart News står Israel inför en möjlig statskupp som genomförs med hjälp av massiva gatuprotester och med stöd av USA.

Det har länge varit tydligt att Biden-administrationen har ett horn i sidan till Benjamin Netanyahus regering och vill att den ersätts med en regering som är mer lyhörd för direktiv från Washington.

Och om någon hade några tvivel om den amerikanska regeringens avsikter, behöver de bara lyssna på den demokratiske senatsordföranden Chuck Schumers öppet uttalade krav på nyval i Israel. Ett ganska uppseendeväckande krav som visar att den amerikanska demokratiska regimen betraktar Israel som en amerikansk marionettstat som måste följa order.

Det är uppenbart att Washington vill att Israel ska lägga ner kriget mot Hamas, så att terrororganisationens kvarvarande bataljoner i södra Gaza skonas från förintelse och kan förbereda nya blodiga attacker mot den judiska staten.

Netanyahu har hittills vägrat att lyda USA:s order, men då har USA andra metoder. Det är således anmärkningsvärt att den amerikanska underrättelsetjänsten i början av mars meddelade att de förväntade sig ”stora protester med krav på [Netanyahus] avgång och nyval. En annan, mer moderat regering är en möjlighet.”

Hur kunde CIA veta det, om de inte hade för avsikt att organisera och finansiera protesterna själva? Man drar sig till minnes att USA har en lång historisk tradition av att underminera regeringar som de inte godkänner. Så vi pratar om specialister inom området.

Ett annat tecken på en USA-orkestrerad statskupp är att Benny Gantz, tidigare befälhavare för Israels försvarsstyrkor och nu Netanyahus ledande politiska utmanare, nyligen har varit i USA för samtal. Gantz är en del av Israels krigskabinett, men hade tydligen inte berättat för Netanyahu om sin resa.

Gantz har uppenbarligen blivit så uppmuntrad av sin amerikanska expedition att även han nu kräver nyval. Först kritiserade han Chuck Schumer för att ha blandat sig i israelisk inrikespolitik, men nu har han blivit mild som ett lamm, och Schumer kommer honom till mötes genom att önska honom lycka till.

Vad kan ligga bakom Bidens dubbelspel? Offentligt säger han sig stödja den judiska statens rätt till självförsvar, samtidigt som han kritiserar Israels ansträngningar att eliminera Hamas.

Förklaringen är att USA:s demokratiska parti har hamnat i ett fruktansvärt tillstånd av oordning. Partiet domineras nu av den rabiata vänstern vars enda inställning till politiken är att dela upp allt i förtryckare och förtryckta. Och eftersom västvärlden är ond – och Israel i hög grad är ett västerländskt land – måste Hamas och liknande blodtörstiga organisationer med nödvändighet vara de förtryckta som förtjänar vårt stöd.

Biden-administrationen och dess media har själva vidmakthållit denna politiska filosofi genom att ständigt så splittring hos befolkningen. Den ena ”rasen” måste ställas mot den andra, anhängare av Donald Trump och hans America-first policy är inte bara politiska motståndare, utan en fara för demokratin. Frågor som abort, skattepolitik, massinvandring, utbildning och ”klimat” kan inte diskuteras på ett civiliserat sätt med argument och fakta. Den som inte böjer sig för Washington-kabalens direktiv är ett avskum som förtjänar att få sluta sitt liv bakom galler.

Problemet för Biden-gänget är att en majoritet av amerikanerna fortfarande står på Israels sida, samtidigt som hans partikamrater blir alltmer hatiska mot judarna. De senaste primärvalen visar att betydande delar av de demokratiska väljarna hellre vill ha någon annan än Joe Biden som presidentkandidat.

Det kommer nog att sluta med att de röstar på honom ändå den 5 november. Men det finns säkert några som inte gör det.

Les også