Nyheter

”Israel gjorde det rätta denna vecka genom att omedelbart utreda, ta ansvar och be om ursäkt för den raketattack i måndags som dödade sju hjälparbetare från World Central Kitchen i Gaza.”.

Detta är vad Wall Street Journal skriver i sin ledare. De påpekar att Israels premiärminister, president och försvarsminister har bett om ursäkt och tillkännagivit åtgärder för att försöka förhindra att det händer igen.

Vi säger ”försöka” eftersom många som vet bättre, inklusive president Biden, verkar ha glömt att misstag är en tragisk och oundviklig del av krig.
Biden fjäskade för den anti-israeliska fraktionen i sitt parti i tisdags genom att hårt fördöma Israel, läxa upp landet och sedan skylla på Israel (och inte Hamas) för den humanitära katastrofen i Gaza.

På torsdagen uppmanade Joe Biden till ett omedelbart eldupphör, utan att nämna gisslan på Gazaremsan. Bidenregimen hotade sedan att ändra sin politik om den inte fick se omedelbara förändringar från Israel.

– Det är mycket viktigt att Israel tar på sig det fulla ansvaret för denna incident. Det är också viktigt att man verkar vidta åtgärder för att ställa de ansvariga till svars. Det är ännu viktigare att åtgärder vidtas för att säkerställa att något liknande aldrig kan hända igen”, säger utrikesminister Antony Blinken (NTB-Reuters)

Hur kan man förvänta sig en garanti för att olyckor inte kommer att inträffa i ett krig i ett tätbefolkat område, där civila medvetet utsätts för risker av Hamas, som erkänner västvärldens svagheter?

Som Document skrev är norska medier, amerikanska medier och resten av världens liberala press och aktivister upprörda över Israels krigföring.

WSJ har en mer realistisk syn på situationen. De beskriver Bidenregimens agerande som opportunism av värsta slag, och gisslan offras utan en blinkning från Biden.

Det budskap som Hamas kommer att ta till sig är tydligt: Fortsätt att förkasta gisslanavtal, gör allt ni kan för att förvärra den humanitära katastrofen, och se Biden skylla på och pressa Israel att kompromissa med sina krigsmål.
Efter den 7 oktober krävde USA att Hamas skulle släppa gisslan villkorslöst. Nu verkar det som om USA kräver att Israel upphör med fientligheterna utan villkor och bara glömmer bort de mer än 100 personer i gisslan som fortfarande är i händerna på terroristerna. Det är dock okänt hur många av dessa som fortfarande är vid liv.

Biden ignorerar glatt alla de misstag som hans egna militära styrkor har varit ansvariga för.

Den 29 augusti 2021 träffade en amerikansk Hellfire-missil en bil vid ett familjehem i Kabul i vad general Mark Milley kallade en ”rättfärdig attack”.

Det visade sig att attacken dödade 10 civila, däribland sju barn. Det kom ingen ursäkt från Biden-regimen.

Eller Madeleine Albright, som sa att kriget i Irak var värt 500 000 döda barn? Kriget som startades av en bluff om massförstörelsevapen?

Samtidigt säger Bernie Sanders att det verkliga problemet inte är att Hamas använder civila som mänskliga sköldar. Man sympatiserar med terrorister och Israel bör straffas. Det är nästan obegripligt.

När Jake Tapper på CNN frågar om Hamas inte är medskyldigt till det civila lidandet genom att använda civila som mänskliga sköldar, svarar Sanders följande.

Jag tror att det kan vara en del av problemet, men det är inte det verkliga problemet. Det verkliga problemet just nu är, som jag nämnde för en stund sedan, massiv svält. Den orsakas inte av Hamas. Det orsakas helt enkelt av att Israel inte tillåter de hundratals lastbilar som köar vid gränsen att komma in i de områden där de behövs. Det är Israels ansvar, inte Hamas.

Krigets dimma är verklig. Amerikanska attacker mot civila accepteras eller beskrivs som misstag. Man ställer helt andra krav på Israel. Det hjälper inte att Israels försvarschef, generallöjtnant Herzi Halevi, är helt platt.

Bidens totala likgiltighet för gisslan är särskilt upprörande, eftersom fem av gisslan är amerikanska medborgare. Detta är ännu ett exempel på hur Bidenregimen inte kunde bry sig mindre om sina egna medborgare eller sin långvariga allierade Israel.

Biden har hittills stått emot påtryckningar från den judehatande vänstern, som krävde ett stopp för allt bistånd till Israel från omkring den 8 oktober. Men de mycket olyckliga morden på hjälparbetare kan vara det som får Biden att korsa Rubicon i fel riktning. Samtidigt rasar Iran med sina sablar och det blir allt tydligare att Israel befinner sig i en existentiell situation.

WSJ drar följande slutsats:

Om Biden väljer att minska stödet till Israel kommer han att sända fel signal till våra vänner och särskilt våra fiender i Mellanöstern. Han kan också få betala ett större politiskt pris på hemmaplan än han inser.

Da Biden-administrasjonen drepte en afghansk hjelpearbeider og hans familie

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!