Nyheter

Israel förbereder sig för en förestående iransk attack. Landet stänger nu skolor och inför en rad andra säkerhetsåtgärder, skriver nyhetsbyrån AFP.

Faran för en attack mot Israel från Iran, eller Irans allierade Hizbollah, anses nu vara överhängande.

Israelerna är på tårna, med kraftigt ökad beredskap i både militären och det civila samhället.

Nyhetsbyrån AFP skriver att Israel stänger skolor och ställer in skolresor och andra ungdomsaktiviteter. Dessutom begränsar de offentliga sammankomster till ettusen personer.

Talesperson för den israeliska militären (IDF), Daniel Hagari, säger i ett tv-sänt tal att dussintals stridsflyg är i luften som en del av beredskapen.

Dessa flygplan kommer att ha som huvuduppgift att skjuta ner raketer, samt eventuellt gå omedelbart mot attacker mot uppskjutningsplatser, till exempel i Libanon.

Det israeliska flygvapnet anses vara ett av världens bästa, och har i åratal drillats för just den här typen av situationer, där ett anfall från Libanon och Iran genomförs.

Anledningen till den hotfulla situationen är att Iran har lovat att hämnas mot den attack mot Irans konsulat i Syrien, som Israel tros ligga bakom.

I fredags ​​avbröt USA:s president Joe Biden en weekendresa till Delaware för att rådgöra om den ständigt ökande spänningen i Mellanöstern.

Det kan tyda på att det finns underrättelseinformation om att ett angrepp är att vänta.