Kommentarer

Ungefär hälften av USA:s väljare stödjer Donald Trump och drömmer sig tillbaka till den gamla goda tiden med Trump vid rodret, då det rådde ordning och reda i ekonomin, lag och ordning i samhället och mer eller mindre fred i världen. Den andra hälften är exalterad över president Bidens pågående omvandling av det amerikanska samhället från en demokratisk rättsstat till en centralt kontrollerad förmyndarstat, även kallad styrd demokrati. En regeringsform utvecklad i ö-staten Singapore, där man förmodligen har ett parlament, men där grundlagen utrustar PAP (People’s Action Party) med en särskild parlamentarisk status som permanent säkrar partiets regeringsmakt. Singapores styrda demokrati (Guided Democracy) blev förebilden för det moderna Kina, Ryssland under Putin och Turkiet under Erdogan. Och nu även USA under Biden.

Förenta staternas övergång från en folkregering till en förmyndarstat har varit smärtsam för de amerikanska löntagare och pensionärer som lider av hög inflation, skenande brottslighet och inskränkning av yttrandefriheten. Joe Biden och Demokraterna kan därför inte vara säkra på att ens deras formidabla propagandamaskin, i kombination med deras politiska järngrepp om media och samhället, kommer att säkerställa seger i presidentvalet i november. Demokraterna har därför tagit fram en uppsättning planer som under alla omständigheter garanterar den senile och hjälplösa Biden fyra år till i Vita huset, eller snarare i en solstol på en solig strand, med solglasögon och en glasstrut.

Demokraterna har, först diskret under Trump och öppet under Biden, genomfört en sammanslagning och sammansvetsning av rättsväsendet, polisen, media, utbildningssektorn och militären, som nu framstår som ett maktindustriellt komplex kontrollerat av det demokratiska partiet. Den konsoliderade statsapparaten är nu så stark att Demokraterna har kunnat lansera en rad planer som inte bara säkerställer valsegern i november, utan också att Donald Trump helt tas bort som kandidat. Det amerikanska justitiedepartementet har därför orkestrerat sammanlagt 91 brottmål mot Trump, som antingen kommer att sätta honom i fängelse eller skandalisera honom till en sådan grad att även borgerliga väljare vänder honom ryggen. Ingen i USA tvivlar på att om Trump inte hade ställt upp i valet, hade det inte funnits en enda anklagelse mot honom. Aktionen hade inte varit möjlig i den tidigare rättsstaten, men kan genomföras efter systembytet till styrd demokrati utan protester och kritik från media, som nu ingår i maktapparaten.

Det är väl egentligen inte så konstigt att Demokraterna använder totalitära metoder. För det första har de nu makten, möjligheten och motivet. För det andra har Bidens administration varit en obruten serie tragedier och katastrofer för det amerikanska folket. På bara fyra år har USA:s universitet, som varit i världsklass, förvandlats till ”woke” propagandacentra som diskriminerar vita studenter (eftersom de är vita) och asiater (eftersom de är för ljusa). Istället tas elever in efter hudfärg och sexuell identitet. Antagningskriterier frångås, studieinnehåll urvattnas, alla examineras och slussas ut i samhället som värdelösa idioter.

Brottsligheten frodas i amerikanska samhällen. Brott finns inte längre som begrepp, utan ses av domstolarna som en social konstruktion, där stöld, våld och mord är samhällets fel. Brottslingar skickas inte till fängelse, utan tillbaka till gatan för nya illdåd. Under Bidens presidentskap har mer än tio miljoner migranter korsat den stängda gränsen till Mexiko. Ingen kontroll av identiteter och papper. Kuba och de latinamerikanska staterna tömmer sina fängelser och skickar brottslingarna vidare till USA. Giftiga droger översvämmar landet och dödar 100 000 amerikaner varje år. Det är tabu att tala om illegal migration. Då är du rasist. En gymnasieelev har just blivit avstängd från sin skola i North Carolina för att ha använt uttrycket ”illegal invandrare” (illegal alien). Den korrekta termen är ”papperslös migrant”, meddelar gymnasiet.

Gällande USA:s försvar sätts kompetens och militära färdigheter åt sidan till förmån för könsidentitet, ras och rätt åsikter som avgör individens karriär och befordran. Officerare och personal flyr försvaret, som akut saknar 40 000 man. Biden beordrade USA:s väpnade styrkor att lämna Afghanistan i kaos och med svansen mellan benen. De lämnade efter sig avancerad militär utrustning, flygplan, stridsvagnar och helikoptrar värda 85 miljarder dollar. Fina prylar som talibanerna nu säljer till högstbjudande skurkstater och terrorister.

President Biden kämpar obevekligt mot produktion och utvinning av fossila bränslen. USA, som en gång var självförsörjande på olja och gas, är nu beroende av import från diktaturer som Venezuela och Saudiarabien. Den gröna omställningen har satt igång en enorm inflation som har fördubblat priserna på många livsmedel, byggmaterial och framför allt bensin. En ekonomisk katastrof för den amerikanska arbetaren, som ofta har lång pendling till jobbet. I gengäld rinner subventioner och transfereringsintäkter ut ur statskassan. Sedelpressen jobbar dygnet runt, och var tredje månad ökar utlandsskulden med tusen miljarder dollar.

Man kan inte vinna ett val på det om man inte har fixat det i förväg. Och det har man. Donald Trump måste alltså vinka hejdå till ytterligare en mandatperiod i Vita huset. Men nu är han känd för att älska kampen lika mycket som segern. Så låt oss hoppas att han har kul så länge det varar.

Les også