Nyheter

Donald Trump leder över president Biden i sex eller sju vågmästarstater. I synnerhet är väljarnas missnöje med den nationella ekonomin och djupa tvivel om Bidens förmågor och arbetsprestationer förklaringen.

Detta enligt en ny opinionsundersökning genomförd av Wall Street Journal.

Trump leder med mellan 2 och 8 procentenheter i sex stater – Pennsylvania, Michigan, Arizona, Georgia, Nevada och North Carolina. Endast i Wisconsin är de två kandidaterna bundna.

När det gäller olika politiska frågor har Trump en stark ledning inom tre av fyra nyckelområden.

På frågan om vem som skulle ha den bästa ekonomiska politiken, och när det gäller invandring och gränskontroll, leder Trump med hela 20 procentenheter.

Trump leder också med 20 procentenheter när det gäller väljarnas bedömning av kandidaternas mentala och fysiska hälsa.

Biden får bäst betyg i abortfrågan, där han leder med 12 procentenheter.

Det förväntas därför att Biden-teamet kommer att gå all in i abortfrågan, inklusive ett starkt fokus på att USA:s högsta domstol ska upphäva Roe vs Wade med hjälp av konservativa domare som utsetts av Trump.

Trump och hans team kommer sannolikt att fokusera på ekonomin och krisen vid den södra gränsen.

Trösten för Biden är att många väljare ännu inte har bestämt sig. Men han kämpar också med det faktum att han sannolikt kommer att förlora några röster till Robert F. Kennedy Jr. som ställer upp som oberoende kandidat.

Enligt Michael Bocian (D), som genomförde undersökningen tillsammans med Tony Fabrizio (R), är de som uttrycker sitt stöd för Kennedy Jr. potentiellt en fördel för Biden, eftersom han lockar fler väljare från Trump-lägret. Men alla de andra oberoende kandidaterna drar väljare från Biden.

– Dessa människor bör inte betraktas som entusiastiska väljare för tredje partiets kandidater … Vad de säger är: ”Jag överväger några andra alternativ, eftersom jag inte gillar de alternativ jag har fått.”

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!