Ur flödet/i korthet

EU-kommissionen har beslutat att dra tillbaka godkännandet för försäljning av AstraZenecas covid 19-vaccin. Återkallelsen träder i kraft från och med tisdagen den 7 maj – det vill säga omedelbart.

Orsakar blodproppar och dödsfall

AstraZeneca var bara tvungen att i brittisk domstol erkänna att deras påstådda vaccin kan orsaka blodproppar och dödsfall. Nu har de meddelat att de har slutat tillverka sin covid-injektion och att den dras tillbaka från EU-marknaden.

– Nu vill vi arbeta med tillsynsmyndigheter och våra partners för att anpassa oss till en väg framåt och avsluta vårt betydande bidrag till covid 19-pandemin, skriver AstraZeneca.

Bedrägeriet har genomförts

Christine Anderson, som representerar tyska AfD i EU-parlamentet, är mer rak i sitt uttalande:

– I det tysta avvisar EU AstraZenecas corona-”vaccin”. Miljarderna har tjänats in, bedrägeriet är genomkört och BigPharma har tröttnat. I dag är det känt att EU-kommissionen tyst har dragit tillbaka sitt godkännande redan för fem veckor sedan.

Anledningen är ”överskott”

AstraZeneca kopplar inte tillbakadraget av vaccinet till de många stämningar som har inletts under de senaste månaderna på grund av biverkningar:

– Eftersom flera uppdaterade vacciner har tagits fram för covid 19-varianter har ett överskott av tillgängliga vacciner uppstått. Detta har lett till en minskad efterfrågan.

Europeiska kommissionen bekräftar

På EU:s officiella hemsida har EU-kommissionen publicerat ett dokument där de bekräftar att försäljningstillståndet för AstraZenecas injektioner dras in.