Nyheter

Den frigivna israeliska gisslan Noa Argamani (26) hölls fången i en Al Jazeera-kameramans hem i Gaza.

Hon släpptes ungefär åtta månader efter att hon fördes bort under den Hamas-ledda massakern i Israel den 7 oktober.

När västerländska regeringar fortsätter att klaga på civila offer i Gazaremsan efter information från terrorgruppen Hamas, som de litar blint på, kommer fler och fler avslöjanden om hur både civila och journalister bidrog till den fruktansvärda terrorattacken mot Israel.

Noa Argamani, som räddades i en vågad israelisk operation i lördags, ska ha hållits fången hemma hos en Al Jazeera-kameraman i Gaza, enligt en exklusiv rapport från Israel Hayom.

Kameramannen/gisslantagaren ska ha dödats tillsammans med flera familjemedlemmar när han försökte förhindra fritagningen av sin gisslan.

Abdallah Aljamal var kameraman för Al Jazeera och var även författare och redaktör för Palestinian Chronicle. Västerländska medier har upprepade gånger klagat på journalister som har förlorat sina liv i kriget. Men om journalister deltar i grymheter och till och med håller israeliska gisslan i sina hem, så är de helt klart en part i kriget och därmed legitima mål för den israeliska försvarsstyrkan (IDF).

Mitt i eskalerande spänningar med Qatar angående Gaza-kriget, röstade premiärminister Benjamin Netanyahus regering enhälligt för att lägga ner Qatars tv-kanal Al-Jazeeras verksamhet i Israel.

Det kom efter att Israels parlament nyligen antagit en lag som tillåter tillfälligt stängning av utländska tv-kanaler som anses vara ett hot mot den nationella säkerheten under det pågående kriget mot Hamas.

Qatar, som finansierar Hamas och härbärgerar terroristernas ledare, som lever ett liv i extravagant lyx, finansierat bland annat av generösa miljarder från den norska regeringen, har anklagats av Israel för att underblåsa konflikten genom Al-Jazeeras bevakning, vilket Israel anser är att sympatisera med Hamas.

Al-Jazeera förnekar all partiskhet och har lovat att upprätthålla sin rapportering från regionen. Den israeliska regeringen tror inte på dem, och den tron ​​kommer sannolikt inte att stärkas av dessa nyheter.

Argamani blev en av de mest uppmärksammade gisslan efter att Hamas-terrorister (i civila kläder) släppt en video som visar kidnappningen av henne och hennes pojkvän.

Argamanis pojkvän Avinatan Or är fortfarande i fångenskap.

Läs också