Nyheter

Den frigivna israeliska gisslan Noa Argamani (26) hölls fången hemma hos en kameraman från Al Jazeera i Gaza.

Hon frigavs cirka åtta månader efter att hon fördes bort under den Hamas-ledda massakern i Israel den 7 oktober.

Medan västvärldens regeringar fortsätter att klaga på civila dödsoffer i Gazaremsan, efter information från terrorgruppen Hamas som de litar blint på, kommer allt fler avslöjanden om hur både civila och journalister bidrog till den fruktansvärda terrorattacken mot Israel.

Noa Argamani, som räddades i en djärv israelisk operation i lördags, ska enligt en exklusiv rapport från Israel Hayom ha hållits fången i hemmet hos en kameraman från Al Jazeera i Gaza.

Kameramannen/gisslantagaren ska ha dödats tillsammans med flera familjemedlemmar när han försökte förhindra räddningen av sin gisslan.

Abdallah Aljamal var kameraman för Al Jazeera och var även skribent och redaktör för Palestinian Chronicle. Västerländska medier har upprepade gånger klagat på journalister som har förlorat livet i kriget. Men om journalister deltar i grymheter och till och med håller israelisk gisslan i sina hem, då är de helt klart en part i kriget och därmed legitima mål för Israels försvarsmakt (IDF).

Under de eskalerande spänningarna med Qatar på grund av Gazakriget röstade premiärminister Benjamin Netanyahus regering enhälligt för att stänga ned den qatariska TV-kanalen Al-Jazeeras verksamhet i Israel.

Detta skedde efter att Israels parlament nyligen antagit en lag som tillåter tillfällig stängning av utländska TV-kanaler som anses utgöra ett hot mot den nationella säkerheten under det pågående kriget mot Hamas.

Qatar, som finansierar Hamas och skyddar terroristernas ledare som lever ett vansinnigt lyxliv finansierat bland annat med generösa miljardbelopp från den norska regeringen, har av Israel anklagats för att underblåsa konflikten genom Al-Jazeeras bevakning, som Israel anser vara sympatiskt inställd till Hamas.

Al-Jazeera förnekar all partiskhet och har lovat att upprätthålla sin rapportering från regionen. Den israeliska regeringen tror inte på dem, och det är inte troligt att denna tro kommer att stärkas av denna nyhet.

Argamani blev en av de mest uppmärksammade gisslan efter att Hamas-terrorister (i civila kläder) lagt upp en video som visade kidnappningen av henne och hennes pojkvän.

Argamanis pojkvän Avinatan Or är fortfarande i fångenskap.