×

Nyheter

Reuters tar över som Tiktoks nya faktagranskare för att undersöka innehåll från flera nordiska länder. Reuters Fact Check kommer både att undersöka flaggat innehåll och proaktivt varna Tiktok för felaktig information som sprids på plattformen, rapporterar Medier24.

Reuters har varit djupt involverade i den övervaknings- och censurindustri som Demokraterna byggt upp i USA och har tagit emot stora summor pengar för att driva politiskt inflytande. Reuters har sedan länge blivit en av de aktörer som motsätter sig Trump och hans politik.

Nu när Trump säger att han har en köpare till TikTok kan det vara så att den djupa staten är för att behålla kontrollen. Den kan inte riskera att TikTok går samma väg som X och blir en plattform för yttrandefrihet.

TikTok tar naturligtvis inte upp dessa frågor i sitt pressmeddelande. Det är inte heller säkert att TikTok i USA kommer att omfattas av samma censurregim som i Europa. Det finns redan en stor skillnad mellan Facebook i USA och Europa.

Ordern gäller innehåll från Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Reuters kommer bland annat att bedöma om användargenererade bilder, videor, rubriker och annat innehåll på Tiktok i Norden är äkta. Reuters gör redan detsamma i andra länder.

Tiktoks modereringsteam kommer att kunna kontrollera en databas med tidigare faktakontrollerat innehåll om de stöter på ett påstående som kan vara vilseledande eller falskt. Om påståendet är nytt eller osäkert kommer det att skickas till deras faktagranskningspartners för oberoende bedömning.

Baserat på denna bedömning kommer Tiktok att vidta åtgärder, inklusive att ta bort innehåll, märka det som overifierat eller göra det otillgängligt för rekommendation. (NTB)

Reuters försökte faktakolla Trump när den sydafrikanske presidenten var på besök. De sa att artikeln han visade var från Demokratiska republiken Kongo. Men innehållet i artikeln handlade generellt om hur stamsystemet håller på att förstöra Afrika. Sydafrika var bara ett exempel.

https://www.breitbart.com/the-media/2025/05/23/reuters-uses-bogus-congo-fact-check-against-trump-on-south-africa/