Nyheter

Polismästare Stefan Sintéus. Foto: Screenshot

Under Operation Rimfrost identifierades 80 rånare som var mellan åtta och 14 år gamla. ”Det är skillnad mellan att begå ett rån och att snatta choklad i en affär, det här är sådana brott som vi måste prioritera”, säger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö till P4  Malmöhus.

Barn i lågstadieåldern identifierades som kriminella under den nyligen genomförda Operation Rimfrost. Det handlar om barn som rånar i grupp och ofta under sena kvällar. Offren blir av med mobiltelefoner, cyklar, jackor eller mopeder.

Enligt Stefan Sintéus är risken stor att barn som vid en så tidig ålder begår rån och sysslar med narkotika, fastnar i gängkriminalitet. ”Det är ingången till att börja sälja narkotika för någon annans räkning, förvara vapen eller bli transportör och springpojke.”

Operation Rimfrost var en polisoperation som genomfördes i Region Syd mellan november 2019 och juni 2020. Operationen inleddes som en reaktion på dödsskjutningen av en 15-årig pojke på Möllevångstorget, och utvidgades i februari 2020 till att även omfatta Uppsala.

P4 Malmöhus