Ur flödet/i korthet

Alt som angår borgernes sikkerhet i hverdagen vil påvirke et valg. På den ene siden ser folk episoder med gamle mennesker som ranes på gaten eller i sine hjem. På den andre ser de grupper på venstresiden som lover mer uro, flere opptøyer, mer plyndring og vandalisering, hvis de ikke får det som de vil. Hva er det? De vil ha vekk politiet!

Kombinasjon av galopperende kriminalitet og BLM/Antifa-vold kommer til å senke Biden. Det er ingen dristig spådom.

Biden hadde satset på at covid skulle skremme amerikanerne over til Demokratene. Slik ser det ikke ut til å gå. Covid-19 dabber av, økonomien er på vei opp.

Det er gode nyheter for Trump. Mens kriminaliteten og opptøyene treffer Biden midtskips.

Historier om gamle som ranes ved høylys dag er sjelden god reklame for politikerne.

Den 74 år gamle damen som ble forsøkt ranet på Manhattan torsdag sier hun aldri har opplevd noe lignende i alle de år hun har bodd på Manhattan, siden 1963.

The woman told WABC-TV she’s lived in New York City since 1963 and never experienced anything like what happened Thursday, saying she wants the neighborhood «cleaned up.»

Men borgmästare Bill de Blasio har sänkt polisbudgeten med en miljard dollar. Det finns ingen att ringa. Brott har därför exploderat.

More importantly, gun violence is surging in the city, up 166% in Augustcompared to the same month last year, the NYPD said.

Det finns rädsla för att New York kommer att bli som Chicago.

Guvernör Cuomo medger att han ringer till rika människor som har flyttat från staden och försökt övertala dem att återvända. Det finns två månaders väntetid på en rörlig bil. De som kan flytta ut. Det talas om att Big Apple kommer att skadas permanent och inte kommer tillbaka. När en stad först förfaller tenderar den att eskaleras.

Samma sak händer i Seattle, Portland, Los Angeles, San Francisco – alla städer som styrs av demokrater i årtionden. De har stött protesterna. När Trump erbjöd federalt stöd avvisade de honom. Alla försök att skylla på Trump faller därför på döva öron.

Corporate America har stöttat BLM och Antifa eftersom det är billig försäkring mot allmän efterfrågan snarare än att höja minimilönen. Det är lättare att låta konflikter vara rasbaserade än klassorienterade. Att Corporate America spelar med samhällets fred har inte bekymrat dem. Tills nu. Det kan verka som om BLM / Antifa har lyckats bli ett monster som kan vara svårt att kontrollera.

Våldet har inte avtagit och media är redo att väcka upp alla incidenter så att de utlöser ännu mer ilska. Antifa / BLM attackerar människor som är ute på staden, eller så går de in i bostadsområden och hotar människor. Detta har skrämt många och de vill sätta stopp för det.

Vem litar de mest på?

Svaret är inte svårt.