Nyheter

Mordet på Martine Vik Magnussen är internationellt känt och Farouk Abdulhak har inte lyckats skaka av det på 12 år.

Yemeniternas far som dödade Martine Vik Magnussen i London 2008, den rika affärsmannen Shaher Abdulhak sägs ha dött av cancer på ett sjukhus i Tyskland, enligt vad VG upplever från jemenitiska medier.

Shaher Abdulhak var en affärsman med intressen över hela världen. När hans son dödade Martine Vik Magnussen i London var han i Bergen i affärer.

Shaher Abdulhak ska begravas i Kairo och senare kommer det att hållas en ceremoni i Jemen. Huruvida hans son Farouk Abdulhak vågar besöka Kairo är osäkert, han är efterlyst över hela världen för mordet på Martine och hans rörelsefrihet är begränsad.

Nu avslöjar advokaten för Martine Foundation att de var i förhandlingar med fadern om ett ”system”.

– Under de senaste månaderna har jag varit i dialog med Shaher Abdulhaks advokat om en möjlig lösning på Martine-ärendet utan att kunna gå in på detaljer om dialogen. Jag kommer möjligen komma tillbaka till det, säger advokat Patrick Lundevall-Unger, chef för Martine Foundation, till VG . (….)

Advokat Lundevall-Unger gör det klart att de kommer att fortsätta att arbeta aktivt för att hitta ett sätt att få Farouk Abdulhak utlämnad till brittisk polis. (NTB)