Nyheter

Frankrike och landets president Emmanuel Macron får officiellt stöd från Tyskland, Nederländerna, Italien, Grekland och EU.kommisionen efter den turkiske presidenten Recep Erdogans uppmaning till bojkott av Frankrike och han utfall mot Macron.
Europeiska ledare står samlade bak den franske presidenten, rapporterar France 24.
”They are defamatory comments that are completely unacceptable, particularly against the backdrop of the horrific murder of the french teacher Samuel Paty by an Islamist fanatatic,” German Chancellor Angela Merkel´s spokesman Steffen Seibert told reporters on Monday.
The prime ministers of Italy, the Netherlands and Greece also expressed support as did European Commission president Ursula von der Leyen.
”President Erdogans words addressing president @EmmanuelMacron are unacceptable,” Dutch Prime Minister Mark Rutte tweeted, adding that the Netherlands stood ”for the freedom of speech and against extremism and radicalism.”
Frankrikes och Macrons reoluta försvar för yttrandefriheten och rätten till blasfemi efter den 18 år gamle tjetjenen Abdullakh Anzorovs bestialiska mord på den franske läraren Samuel Paty, har satt sinnena i svall i den muslimska världen, och Erdogan har tagit på sig ledarerollen i en kampanj mot landet och presidenten.
Turkiets president har också farit ut mot hela Europa, där muslimerna enligt honom behandlas lika illa som judarna före det andra Världskriget.
Erdogan är den radikala islamismens ledare, säger Frankrikes tidigare statsminister Manuel Valls till Le Figaro.