Doc-TV

Jonas Gahr Støre lyder som en konservativ statsminister, ikke en sosialistisk. Støre signaliserer varsomhet i en situasjon som kan komme ut av kontroll. Han sier det ikke er konstruktivt å kalle en motstander ”krigsforbryter”, slik Biden gjorde om Putin. Biden skal kunne være på talefot med Putin.

Samme med ”rød linje”. Stoltenberg sa i praksis onsdag at det går en rød linje ved kjemiske våpen og at bruk av slike vil få ”vidtrekkende konsekvenser”. Støre sier at han ikke helt har sansen for ”røde linjer”. For det første: Hvor går de, hva er terskelen for å ha krysset en linje? Deretter: Hva er konsekvensen? Man risikerer å manøvrere seg inn i en situasjon det er vanskelig å komme ut av. Diplomater vet av erfaring hvordan man unnlater å binde seg opp.

Dette er ikke helt populært blant journalister og politikere som blir populære på å gå inn for Ukraina. Men det er hva en ansvarlig statsminister gjør.

Støre vet at det handler om å forsvare norske interesser, ikke score poeng ut fra emosjoner.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

De som ønsker daglige varsler om Dagsordens sendetid på e-mail, kan skrive til dan@document.no

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!