Nyheter

En inringare till statliga Sveriges radios program Ring P1 läxades upp av dess programledare Steffen Renklint som menade att inringare generaliserade om islam. Ring P1-veteranen Stefan Ritter har reagerat starkt på statliga radions agerande – Islam är inget annat än vansinne säger Stefan Ritter. 

Mannen som ringde in till programmet hette Roland Dahlström. Ämnet var Rasmus Paludan och koranbränningar. 

– Så här ligger det till, islam har ingen yttrandefrihet och demokrati överhuvudtaget. Men de utnyttjar vår demokrati och yttrandefrihet för sin egen sak. Islam är en fundamental totalitär ideologi. Ingenting att snacka om.

Roland hinner inte prata klart utan blir avbruten av programledaren som hävdar att islam är precis som alla andra religioner när det gäller synen på demokrati och yttrandefrihet.  Roland fortsätter sin rant mot journalisterna och försöka få fram hur farlig islamismen är. 

– Ni är fega ni journalister. Ni vågar inte yttra er för ni vet hur farlig ideologin islam är. Ifrågasätter man ideologin islam skär man halsen av dig…

Igen så avbryts Roland Dahlström av programledare Steffen Renklint som påstår att Roland Dahlström ägnade sig åt generaliseringar och att ”det finns olika tolkningar” och trycker bort Roland från sändningen. 

Programledaren Steffen Renklint försvarar sitt agerande under sändningen och menar att Roland Dahlström var en person som ”inte håller sig till några regler” och som ägnat sig åt ”grova generaliseringar”.

Islam är vansinne

En som reagerat starkt på samtalet är Ring P1-veteranen Stefan Ritter som ringt in många gånger till programmet. Han reagerar starkt på Steffen Renklints okunskap och agerande.

Islam är inte en demokratisk ide och yttrandefrihet finns absolut inte inom islam. Västerlänningar tror att islam är någon lite gullig ide bredvid judendomen och kristendomen. Det stämmer inte och det är bara att se sig om i omvärlden för att förstå hur galet islam är. 

Stefan Ritter är en välbekant röst som i många år ringt in till Ring P1 och framfört sina åsikter om islam, migration och andra känsliga ämnen som statsbetalda Sveriges Radio gärna inte tar i och hans samtal har många gånger blivit en succe på sociala medieplattformar.

Nedan kan du lyssna på några av de samtal som Stefan Ritter gjort till Ring P1.

Stefan Ritter Immigration and Darkening Call P1

Stefan Ritter om islam

Stefan Ritter om Omar Mustafaa

Du kan höra hela programmet här. 

Document har sökt redaktionen för Ring P1 via mail. Men har ännu inte fått något svar.