Nyheter

Ett att det kommit kritik mot Sverige från 57 muslimska länder, som fördömer koranbränningar så ställer sig nu svenska UD på islamisternas sida och fördömer koranbränningar.

I ett mejl till SvD skriver UD:s presstjänst att de ”fördömer starkt” de ”islamofobiska handlingar” som förekommit vid manifestationer i Sverige.

”Vi fördömer starkt dessa handlingar, som inte på något sätt återspeglar den svenska regeringens åsikter”, skriver UD:s presstjänst.

UD skriver också: ”Uttryck för rasism, främlingsfientlighet och därtill kopplad intolerans har inte någon plats i Sverige eller i Europa”, enligt SvD.

Det är den Islamska konferensorganisationen (IKO) som vill skriva om lagar i västerländska demokratier så att man inte längre ska kunna skända koranen och begå så kallade hatbrott mot islam.

– Vi måste sända ideliga påminnelser till det internationella samfundet rörande ett akut införande av en internationell lag, säger Hissein Brahi Taha, generalsekreterare för IKO, som haft ett extrainkallat möte i Jeddah i Saudiarabien under söndagen.