Nyheter

Samnytt kan nu avslöja att det var det var författarinnan Stina Stoor, fru till generalkonsul Peter Ericson, som i söndags satte upp den uppmärksammade lappen som kallar religionskritiker för idioter.

”WE DO NOT!!! SHARE THAT BOOKBURNING IDIOT’S VIEW!!”, stod det på den lapp som satt i ett fönster till Sveriges generalkonsulat i Istanbul. Orsaken till att lappen satt där var en reaktion på Rasmus Paludans koranbränning utanför Turkiets ambassad i Stockholm. Något som Document rapporterade om.
Tina Stoor har flera gånger hörts i Sveriges Radio och har sommarpratare och är gift med den svenske generalkonsulen Peter Ericson.

Samnytt har försökt att nå konsulatet för att få svar på frågor kring lappen. Konsulatet svarar Samnytt ett kort mejl med kopia till diplomatfrun att: ”Mediefrågor hänvisas till UD:s presstjänst”. Utrikesdepartementet har tidigare sagt att det inte kommenterar lappen där Paludan kallas för idiot.

I raderat Instagram-inlägg så skriver Stina Toor att hon är stolt över lappen hon satt upp.