Nyheter

Ikea planerade att höja priset på sin varmkorv till sju hela kronor. Efter massiv kritik från svenska korvkonsumenter så backar nu IKEA. Ikea drar tillbaka sitt kontroversiella beslut om att höja priset på sin klassiska varmkorv, meddelar företaget.

Ikea meddelade tidigare i veckan att de skulle höja priset på sin varmkorv, från 5 kronor till 7 kronor – och samtidigt sänka priset på sin vegetariska korv, från 7 kronor till 5 kronor. Men beskedet skapade ramaskri på sociala medier, och många kunder hörde av sig till företaget.

På fredagen meddelade Ikea att de drar tillbaka sin prisändring.

”Vi svenskar är onekligen ett korvälskande folk. Det märks inte minst på de många kommentarerna som vi fått efter beskedet om att vi sänker priset på vår vegetariska korv”

Många har hört av sig för att visa sin kärlek till båda korvarna och samtidigt påpekat ojämlikheten i priset. Ni har rätt så därför sänker vi priset, igen. En korv är en korv – oavsett form. Alltid 5 kronor på IKEA”, skriver företaget.

Att Ikea planerade att höja priset på köttkorven väckte ramaskri på Twitter. Många såg dock igenom det hela och menade att det rörde sig om en kampanj från IKEA. Twitter använder säger att IKEA helt enkelt lyckats med att få gratisreklam. 

 

Många reagerade också över att prishöjning på korv engagerar svenskarna, men inte gängskjutningar och gruppvåldtäkter.