Nyheter

En delegation från Ungern har besökt Sverige med anledning av Sveriges Natoansökan. Den ungerska delegationen  sägs vara nöjd efter besöket hos riksdagens talman. Delegationen för dock fram kritik och säger att Sverige måste sluta sprida lögner om Ungern, skriver SVD.

– Vi stödjer Sveriges Natomedlemskap, säger vice talmannen i ungerska parlamentet Csaba Hende, till SVD.

Csaba Hende anklagar samtidigt Sverige för att sprida lögner om Ungern. Hende menar att det är nödvändigt att förbättra Sveriges och Ungerns bilaterala relationer.

– Det skulle vara önskvärt att svenska politiker, regeringsföreträdare och ledamöter i EU-parlamentet, baserade på helt osanna fakta, inte indikerar eller antyder att det finns en brist på rättsstatsprinciper i ett land.

Det ungerska parlamentet väntas senare i mars fatta beslut om att godkänna Sveriges Natomedlemskap.