Nyheter

Antalet beviljade uppehållstillstånd har ökat hittills under i år, jämfört med 2022 – även man räknar bort ukrainarna. Detta trots att SD nu är en del av regeringssamarbetet

Det är nyhetskanalen Riks som presenterar siffrorna, som är en sammanställning från januari-mars 2023 och jämfört det med samma period förra året.

Antalet som fått uppehållstillstånd som ”anknytningsfall” har ökat med 29 procent från det att Morgan Johansson (S) var migrationsminister till att nu Maria Malmer Stenergard (M) innehar posten.

Totalt har över 21.000 personer beviljats uppehållstillstånd första kvartalet, det är 2.000 fler än samma period förra året. En intressant sak som siffrorna från migrationsverket visar är att invandringen är stor på grund av anhörig och asylinvandring som ökat. Det är inte de som är i skyddsbehov som är de som kommer till Sverige. Att människor ska få kunna få skydd i Sverige är det som politikerna sagt är det som är anledningen till en generös migration. Siffrorna visar på att de med ömmande skäl och starka flyktingskäl enbart är några hundra.