Kommentarer

Elisa Widding är något så sällsynt som en politiker med integritet. Hennes bakgrund är en yrkeskritisk röst i klimatdebatten. Hon tar utgångspunkt i FN:s klimatpanels rapporter. Men hon bekämpar domedagshysterin som både farlig och ovetenskaplig. Det har utlöst woke-folkets vrede och de sitter också i regering, närmare bestämt utbildningsminister Mats Persson från Liberalerna.

Historien om Widding är historien om ett Sverige som liknar ett dårhus.

Utbildningsminister Persson förnekar hennes både professionella och politiska omdöme.

”Anständig”. Här spelar anständighet in som en avgörande faktor för vad som kan sägas och vem som får delta. Widding hör inte hemma i riksdagen. Som alltid leder alla vägar till Auschwitz.

Han går också längre än att kritisera Widding för att han tolererar ”konspirationsteorier”. Bara genom att vara i samma rum som detta ger hon ”stöd”. Det här är helt som taget ur Stalins uppvisningsrättegångar.

Hur kan man försvara sig mot sådana anklagelser? Widding hade åtminstone förväntat sig att hennes eget parti skulle stödja henne. Men SD är tysta. Stödet i sociala medier som Twitter och YouTube är starkt. Widding uppskattas, men inte av SD.

Då har hon inga betänkligheter: Hon måste lämna partiet som förnekat hennes trovärdighet.

Men fallet har en annan dimension som visar på Sveriges galenskap.

Liberalerna är ett woke-parti i likhet med demokraterna i USA: Normala människor förstår inte galenskapen.

När Dagens Nyheter kom med nyheten om Widdings exit lyckades man haka fast det vid att det finns skäl att koppla henne till förintelseförnekare.

I april medverkade Widding på en konferens med kända vaccinmotståndare, klimatförnekare och personer som relativiserat Förintelsen, någonting som stiftelsen Expo var först att rapportera om.

Efter konferensen kritiserades hennes deltagande av bland annat utbildningsminister Mats Persson (L) som sade att Widding förnekar kunskap.

”Widding visar prov på ett kunskapsförakt som inte anstår en riksdagsledamot. Det är allvarligt att ge stöd till konspirationsteorier om klimat, vaccin och förintelsen. Hon måste nu visa att hon står upp för vetenskap”, skrev Persson på Twitter då.

Vilken konferens syftar DN på? Det visar sig vara den senaste konferensen i Stavanger där Rebecca Mistereggen själv deltog och faktiskt prisades. Föga anade vi att publiken bar silverfoliehattar och var gömda nazister!

En medarrangör var Children’s Health Defense Europe – som leds av den amerikanska konspirationsteoretikern Robert F Kennedy Jr, brorson till USA:s tidigare president John F Kennedy.

Han har flera gånger jämfört vaccinationsprogram med Förintelsen och judars situation under andra världskriget.

2022 sade han att covid-19-restriktionerna var värre för människor än vad livet var för Anne Frank eftersom hon ”ändå kunde gömma sig på en vind”, har The Guardian rapporterat.

Bobby Kennedy är också en dold nazist. Det är som i Stalins Sovjetunionen: Klassfienden gömmer sig överallt. Den måste mobiliseras för ständig vaksamhet.

När vi ser var en tidigare respekterad tidning som DN har hamnat förstår vi radikaliseringens kraft. Detta är något irrationellt som är farligt både för de som hänger sig åt galenskapen och de som utsätts för det.

För att kvalificera sig för märkningen nazist räcker det att man framför tankar som bryter mot woke-mediernas normer. De kan mycket väl ha använt förföljelsen av judar som en parallell till behandlingen av palestinier, men alla som drar paralleller mellan inspärrningsrestriktioner och vaccinationsprogram utan testning betecknas som nazist.

Alla samtal avslutas. Kommunikation blir omöjlig.

Vi är medvetna om att det är en stor psykisk börda att leva i dagens Sverige.

Elsa Widding kommer till Norge i juni och Document hoppas kunna intervjua henne.

Hon är en modig kvinna som förtjänar allt stöd.

 

https://www.dn.se/sverige/sd-ledamot-pa-konspirationskonferens/https://www.dn.se/sverige/elsa-widding-lamnar-sverigedemokraterna/