Nyheter

Regissören Nikeisha Andersson satt i en taxi på väg hem till sin kvinnliga partner i Stockholm natten till torsdag när chauffören plötsligt stannade. Taxiföraren hotade henne och sa att ”sådana som henne borde dö”. Sedan kastade han ut henne ur bilen. Detta rapporterades av tidningen Expressen.

Anledningen, enligt Andersson, måste ha varit att hon under resan sa att hon ”älskar kvinnor” i en telefonsamtal. ”Han ryckte ut mig ur bilen”, säger hon. Andersson har nu polisanmält händelsen.

Nikeisha Andersson (30) hade beställt en taxi via app-taxiselskapet Bolt på väg hem efter att ha träffat några vänner i Stockholm.

Hon pratade i telefon med sin partner under taxiresan. ”Vi pratade om Pride och homosexuella saker, och innan jag visste ordet av det stannade den här föraren på centralbron, vände sig om och sa: ’Du är haram, du måste ur min bil’. Sedan gick han ut ur bilen, öppnade dörren och drog ut mig ur bilen och skrek att jag skulle tvätta munnen, att jag var omoralisk, äcklig”, säger hon och fortsätter: ”Det var väldigt obehagligt. Jag är i chock”. Hon var lyckligt lottad som var i direkt kontakt med någon i telefonen.

Det var först när Nikeisha Andersson blev utkastad ur bilen som den första chocken avtog. ”När jag insåg att han menade allvar … hände allt så snabbt att han ryckte ut mig ur bilen. Men jag blev rädd, han kollade runt, han visste vad han gjorde och ville inte att någon skulle se. Han började gå mot mig och gav mig en knuff. Jag tänkte typ att nu ska jag bli våldtagen eller slagen sönder”.

Först efter att Andersson sa att hon skulle polisanmäla föraren satte mannen sig tillbaka i bilen. ”Jag var helt ensam och jag hade bara tur att jag hade någon i telefonen som kommer att vara mitt huvudvittne”.

Nikeisha Andersson säger att hon inte kommer att använda Bolt-företaget på ett tag.

nikeishaanderssonofficial
Igår vid midnatt pratade jag i telefonen om HBTQ saker och sa att jag älskade tjejer till den jag pratade med i telefonen. Innan jag visste ordet av det, stannar @bolt_sweden chaffören bilen och vänder sig om och han säger att jag är HARAM och sånna som mig borde dö, han kliver sen ut ur bilen och sliter ut mig, knuffar mig och säger att jag ska tvätta min mun, att jag är omoralisk, äcklig med mera… jag vill med detta uppmana folk att vara försiktiga och även upplysa en fantastisk app som jag fick rekommenderat till tjejer som känner sig otrygga av manliga chaufförer: appen TAXI MAMMI. Sen vill jag även tillägga ett stort tack till alla som skickat kärlek. Jag kommer fortfarande att fortsätta vara mig själv å älska män och kvinnor. INGEN ska bestämma vem man ska få tycka om KOM IHÅG DET!❤️❤️❤️ kärlek och Happy Pride till alla ☺️❤️🧡💛💚💙💜

Expressen har varit i kontakt med Bolt, som säger att de känner till händelsen och har varit i kontakt med Nikeisha Andersson. ”Bolt är starkt emot all form av diskriminering, inklusive mot HBTQ+-personer, och vi är ledsna och beklagar det som har hänt”, säger Bolts Sverige-chef för taxiverksamheten, Lina Dahlander, i ett e-postmeddelande till Expressen. Chauffören har enligt företaget förbjudits att använda Bolts taxi-app.

Polisen i Stockholm bekräftar att de utreder händelsen som ett misstänkt övergrepp.