Nyheter

Under söndagen hölls stora demonstrationer för Palestina och Gaza runt om i Sverige. Tusentals palestinavänner samlades på Sergels torg i Stockholm där talarna sa att Israel måste utrotas. Demonstranterna skanderade bland annat den antisemitiska frasen “From the river to the sea, Palestine will be free”.

En av talarna var aktivisten Rashis Musa, som tidigare var ordförande för den öppet islamistiska organisationen Sveriges Unga Muslimer (SUM). Från talarplats så sa han att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu borde skickas till domstol.

– Det finn en enkel lösning och det är att skicka Benjamin Netanyahu till den internationella domstolen i Haag

Musa menade vidare att kritik mot Israel aldrig kan vara antisemitim. Det var en antisemitisk konspirationsteori menade han att påstå att kritik mot judar var antisemitism.

– Kritik mot staten Israel kan aldrig vara antisemitism.

Flera av talarna pratade om en intifada mot Israel och att det behövs en intifada i Sverige för att få svenskarna att vakna.  Intifada är ett arabiskt ord för uppror.

Stora demonstrationer för Palestina hölls i både Stockholm och Malmö under söndagen. Flera journalister som var på plats blev hotade av den palestinska mobben. Bland annat fick Insikts 24 reporter Christian Assarsson ett mordhot från en ung palestinavän. Enligt källor så är mannen identifiera och polisanmäld.

De senaste dagarna har flera demonstrationer för Palestina hållits i Sverige. Igår gick en stor palestinademonstration genom Helsingborg. Även där skanderades om att krossa Israel och flera gånger så hördes antisemitiska sånger från demonstranterna.