Nyheter

Norsk polis tror att en eller flera misstänkta personer efter skjutningen i Moss tagit sig i Sverige, enligt uppgifter till norska TV 2.

– Vi befinner oss i ett skede där vi inte kan säga så mycket om utredningen, men det är viktigt för mig att poängtera att vi utvecklingen går framåt, säger Christian Gjølberg Finnanger som leder förundersökningen till kanalen.

Den 28 november inträffade en skottlossning strax före klockan 17 vid idrottshallen Mossehallen i Moss, som ligger ungefär fem mil från den svenska gränsen. En 35-årig svensk man skadades allvarligt i händelsen och enligt uppgifter till Expressen är han kopplad till Foxtrot-nätverket.

Den skadade mannen har en brottslig historik och är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, misshandel och stöld. Förra året fick han ett strafföreläggande för ringa narkotikasmuggling, och han har även tidigare varit föremål för rättsliga påföljder i Norge.

Norska myndigheter har tidigare varnat för att svenska gängkriminella har etablerat sig i landet, och Foxtrot-nätverket misstänks vara inblandat i narkotikahandel i Norge. Skottlossningen och den påstådda kopplingen till Foxtrot-nätverket understryker den ökande gränsöverskridande kriminaliteten och de utmaningar som myndigheter står inför när det gäller att hantera dessa fenomen. Samarbete och informationsspridning mellan länder blir alltmer nödvändigt för att bekämpa sådana brottsliga nätverk och säkerställa gränsområdenas säkerhet.