Nyheter

Efter den omfattande branden vid Lisebergs vattenland Oceana i Göteborg har 12 personer tvingats söka vård. Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset är tillståndet för samtliga drabbade lindrigt, enligt GP
Det är ännu inte klart om de som vårdas är anställda på Liseberg eller förbipasserande. Polisen har inlett en särskild händelse och utreder ärendet initialt som en arbetsplatsolycka.
Enligt NCC, som ansvarar för byggandet av vattenlandet, startade branden i samband med ett arbetsmoment. NCC:s presschef Amelie Winberg uppger att NCC fortfarande har ansvar för bygget och att det ännu inte har överlämnats till Liseberg. Alla byggprojekt är försäkrade under byggtiden.
Utredningen fortsätter för att fastställa orsaken till branden och eventuella åtgärder som behöver vidtas för att förhindra liknande händelser i framtiden.