Nyheter

Det var i samband med en brand i en lägenhet som räddningstjänsten blev störd av flera boende i området. Polisens uppgifter från platsen är att mellan 80 och 90 personer ha befunnit sig på platsen, varav vissa agerade stökigt. 

När räddningstjänsten anländer så är det mycket folk. En del är stökiga och börjar putta och bråka med insatschef på plats, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Snart kallades flera polispatruller till platsen för att bistå räddningstjänsten. Men då blev även poliser utsatta.

– När polisen kommer fram är det två personer som blir spottade på. I samband med ett gripande är det också en polis som blir biten och får en sårskada.

Tre personer har gripits. Två av dem är misstänkta för våld mot tjänsteman. Den tredje – den som bet en polis – är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och blåljussabotage.

Peter Adlersson tycker att det är bedrövligt att sådant här sker.

– Det är sorgligt att folk ger sig på blåljuspersonal som är där för att hjälpa en person som har råkat illa ut, säger han. 

Vanligast är att man möts av stenkast på väg till en händelse eller på väg bort. Men här är det en äldre person som fått brand i sin lägenhet och vi är där för att hjälpa. Jag tycker att det är ett bedrövligt sätt helt enkelt, att försöka hindra blåljuspersonal från att utföra sitt arbete, säger han.

Ingen skadades vid branden, men lägenheten beskrivs som helt utbränd. 

Det är oklart om någon ytterligare person kan bli misstänkt för brott i samband med händelsen. Med polisen på plats kunde räddningstjänsten arbeta ostört med branden. 

Elden ska enligt uppgift ha börjat i samband med att man poppade popcorn.