Nyheter

Den gångna nyårsaftonen blev en tumultartad tillställning i olika delar av landet, med rapporter om bråk, våld och bränder, enligt TT. Polisen larmades om olyckor och medvetna attacker med fyrverkerier mot både polis och räddningstjänst på flera platser runt om i landet.

I Göteborg sköts fyra personer raketer mot ett bostadshus, träffande en kvinna i ansiktet. Kvinnan klarade sig utan skador, men en annan raket orsakade en brand på en balkong som spreds till övervåningen innan den kunde släckas.

I Västra Götaland beskriver polisen nyårsnatten som ”oerhört stökig” och präglad av våldsbrott, skadegörelse och fylleri.

I Kristianstad attackerades räddningspersonal med fyrverkerier när de släckte en bilbrand, medan polisen i Avesta besköts på torget vid tolvslaget utan att någon skadades.

En brand, tros ha orsakats av fyrverkerier, skadade fasaden på ett flerbostadshus i Nacka utanför Stockholm. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. I Kallhäll i Järfälla fördes två personer till sjukhus med rökskador efter en brand i ett flerbostadshus, där även denna misstänks ha orsakats av fyrverkerier.

I Örebro larmades polisen till en snabbmatsrestaurang där raketer avfyrades inne i lokalen. En matgäst drabbades av nedsatt hörsel och polisen har upprättat en anmälan om framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada.

En 35-årig man i Filipstad sprängde av sig flera fingrar när han hanterade fyrverkerier vid tolvslaget. Polisen bedömde situationen som kritisk och transporterade mannen till sjukhus i polisbil istället för att vänta på ambulans.

I Varberg misshandlades en polis vid ingripande i ett bråk vid halv ett på natten. Den drabbade polisen utsattes för slag och sparkar, och en 18-årig person greps som misstänkt för våld mot tjänsteman. Polisen fördes till sjukhus för undersökning.