Nyheter

En motion inför Hammarbys årsmöte kräver man att Fredrik Reinfeldt avsätts från hans roll som ordförande för Svenska Fotbollförbundet, enligt rapporter från Fotbollskanalen.
Den 5 mars ska Hammarby IF hålla sitt årsmöte, och en specifik motion, inskickad av två medlemmar, tar upp den nuvarande ordföranden för Svenska Fotbollförbundet, Fredrik Reinfeldt.

I motionen föreslås det att ”Hammarby IF Fotbollsförening, minst en gång per år tills önskad effekt har uppnåtts, aktivt ska verka för att avsätta Fredrik Reinfeldt som ordförande för Svenska Fotbollförbundet”.

I motionen så går det att läsa:
”Frågan är: vill vi ha en ordförande i SvFF som regelbundet undviker att ställa upp på intervjuer? Som inte tycker det är tillräckligt viktigt att vare sig berätta vad han står för innan han blir vald eller att gå på möten efter att han har valts. Vill vi ha en ordförande som verkar för ett införande av VAR när de flesta elitklubbarna har föreningsbeslut mot ett införande av VAR?”, skriver motionärerna bland annat.

”Oavsett var vi står i VAR-frågan så måste gränsen dras någonstans. Att avsätta Reinfeldt innebär inte att vi aldrig kommer få VAR, fotbollsrörelsen kan ändra sig och verka för ett införande. Gott så. Men att avsätta Reinfeldt innebär att vi visar att vi drar gränsen här. Vi säger att våra ledare måste lyssna på oss medlemmar. Om vi inte drar gränsen nu, vad blir nästa fråga? Ståplats? 51%-regeln? Vi vet inte men om de inte lyssnar nu varför skulle de lyssna då?”, står det vidare.