Ur flödet/i korthet

Vi är fortfarande mitt i den våg av överdödlighet som startade 2020 i Storbritannien och den officiella förklaringen från de brittiska myndigheterna är att detta beror på en ”eftersläpning efter pandemin” och långa köer i sjukvården.

Men i ett brev från 21 parlamentariker, bestående av både konservativa, Labour-ledamöter och representanter från andra partier, kritiseras regeringen för att strunta i ett möjligt samband mellan vaccinerna och överdödlighet. ”Om denna data finns, vänligen dela den; om grundliga undersökningar redan har uteslutit ett sådant samband, vänligen dela de relevanta rapporterna”, skrev gruppen i ett brev. Brevet är publicerat i The Telegraph.

Undertecknarna inkluderar bland andra Graham Stringer från Labour, Miriam Cates från det konservativa partiet och Thomas Coke, Earl of Leicester. Gruppen UsForThem, som bildades under pandemin för att skydda barn från covid-restriktioner som skolstängningar och maskkrav, har också skrivit under brevet som kan läsas i sin helhet här.

”Dessa faktorer [hälsoköer, reds. anm.] kan inte ensamma förklara den uttalade överdödligheten under perioden sedan 2021, särskilt bland medelålders och yngre grupper (inklusive en 8% ökning av barnadödligheten 2023, enligt British Medical Journal) , skriver riksdagsledamöterna. ”Särskilt är det värt att notera att enligt uppgifter från Office for Health Improvement and Disparities (OHID) har Storbritannien upplevt en ökning av hjärtrelaterade dödsfall bland annars friska män och kvinnor utanför sjukhus och vårdhem.”

Överdödlighet bland unga

Detta är också ett välkänt problem i Norge. Dagbladet skrev redan 2022 om ”SADS” – sudden adult death syndrome. Enligt NRK har överdödligheten bland unga registrerats för första gången på minst 20 år, och överdödligheten har registrerats bland alla åldersgrupper både 2022 och 2023. År 2022 motsvarade överdödligheten 4 682 fler dödsfall än väntat , vilket är 11,5 procents överdödlighet.

I Storbritannien registrerades mer än en miljon vaccinskador och vaccindödsfall redan i september 2021. En nyligen genomförd studie drar slutsatsen att vaccinerade personer har en högre risk för hjärtproblem och neurologiska sjukdomar. Medan mainstream-media och myndigheter fortsätter att insistera på att det inte finns något samband mellan detta och överdödlighet, är det positivt att det finns förtroendevalda som inte vill låta frågan bli liggande obesvarad.

För vad har myndigheterna att dölja? Om det inte finns något samband mellan ökad dödlighet och covid-vacciner bör de välkomna en grundlig utredning och debatt. Det bidrar inte till ökat förtroende för vare sig myndigheter, media eller läkemedelsföretag när ämnet tystas ner.